×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 912
Вторник, 23 Декември 2014 09:47

ОБЩЕСТВЕНИ ВЪЗПИТАТЕЛИ

Оценете
(1 глас)

ОБЩЕСТВЕНИТЕ ВЪЗПИТАТЕЛИ имат за задача да оказват помощ на родителите или на лицата, които ги заместват, в поправянето и превъзпитаването на малолетните и непълнолетните.

Общественият възпитател е длъжен:

● да оказва на родителите или на лицата, които ги заместват, помощ във възпитанието на малолетните и непълнолетните;

● да съдействува за правилното организиране на обучението, труда и почивката на малолетните и непълнолетните;

● да следи за поведението на малолетните и непълнолетните и да полага грижи за правилното им насочване;

● да сигнализира компетентните органи, когато съществува опасност за физическото или психическото развитие на малолетния или непълнолетния;

● да поставя за решаване социалните проблеми на малолетния или непълнолетния пред съответната дирекция "Социално подпомагане“

● да представя информация на съответната дирекция "Социално подпомагане" за решаване на социалните проблеми на малолетния или непълнолетния. Общественият възпитател има право:

● да посещава малолетния или непълнолетния в неговото жилище, в училището или на местоработата му;

● да обръща внимание на родителите или на лицата, които ги заместват, за неизпълнение на задълженията им;

● да изисква необходимите сведения, свързани с възпитанието на малолетния или непълнолетния от родителите или лицата, които ги заместват и от учебните заведения;

● да поставя пред местната комисия въпроса за поведението на малолетните или непълнолетните, на родителите им или на лицата, които ги заместват, за прилагане на съответните мерки.

● Длъжностните лица и гражданите са длъжни да оказват помощ на обществения възпитател при изпълнение на неговите задължения.

● Определянето на обществен възпитател не освобождава родителите или лицата, които ги заместват, от задълженията им във връзка с възпитанието на малолетните или непълнолетните и от отговорността за тяхното поведение. 

Прочетена 4697 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево