×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Печат на тази страница
Сряда, 07 Юни 2017 10:39

 С Ъ О Б Щ Е Н И Е от МДТ- Царево

Оценете
(1 глас)

       Община Царево уведомява всички търговци и хотелиери на територията на общината, че започва оперативни проверки по всички търговски обекти в общината през целия активен летен туристически сезон - 2017 година на основание Закона за местните данъци и такси, Закона за туризма,  Закона за устройство на територията и други нормативни актове. Сред основните акценти и цели на проверяващите ще бъдат бизнесът в сферата на туризма да се дисциплинира и да се повиши степента на доброволното спазване на данъчните закони. При констатиране на нарушения на законодателството - укриване на обекти, обороти, нощувки, дейности и други, законите ще се прилагат в цялата им строгост. Ще се извършват внезапни оперативни проверки на място в средствата за настаняване, ще се проследяват и сайтовете за реклама, резервации и обявените налични свободни легла за установяване на реалната заетост в туристическите обекти.

Всеки хотелиер или търговец, който спазва законите може да бъде спокоен. Никой няма полза от затваряне на търговски обекти по време на активния летен туристически сезон. Общината ще гарантира спокойното протичане на туристическия сезон, но ще се намесва категорично в случаите на заобикаляне на законодателството и опитите за укриване на данъци.

Контролните органи от Община Царево ще бъдат добронамерени, с желание за поддържане на полезен диалог с всички търговци и хотелиери. Апелираме за съвместна делова работа и добро отношение от страна на търговците.

Пожелаваме на всички жители на общината, на всички хотелиери, търговци и туристи успешен и слънчев сезон!

Прочетена 3072 пъти