Печат на тази страница
Понеделник, 19 Март 2018 15:56

С МОРЕ В СЪРЦЕТО

Оценете
(3 гласа)

logoTsarevop   poeziq

Община Царево за четвърта поредна година обявява Национален литературен конкурс „С море в сърцето“, който се провежда под патронажа на кмета на града – инж. Георги Лапчев.

Приемат се произведения на български автори в два жанра, оформени по БДС – с 30 реда на страница и 60 знака на ред:

- Поезия { до 2 лирични творби }

- Проза {1  текст с общ обем до 5 стр. }

Всеки участник може да изпраща творбите си на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , придружени с кратка информация за автора, включваща биографична и творческа справка, както и данни за обратна връзка.

Конкурсните произведения да не са публикувани другаде, освен в периодичен печат, също така, да не са награждсвани в регионални или национални конкурси.

Конкурсът е явен. Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” във всяка категория, получават грамота от община Царево, картина и парична премия в размер на 400 лева за първа награда, наградата за второ място е 300 лв, а за трето място 200 лв. Журито има право да присъжда и поощрителни награди.

Внимание! Текстовете на спечелилите участници ще бъдат публикувани на официалния интернет сайт на община Царево www.tsarevo.org . Ще бъде издаден и сборник с всички номинирани произведения.

Краен срок за изпращане на творбите е 10.06.2018г.

Допълнителна информация на телефон 0590/5 50 30

Официалната церемония по награждаването ще се състои в края на месец юни 2018г. на сцената на  лятното кино в гр. Царево.

Прочетена 5768 пъти