Печат на тази страница
Вторник, 26 Ноември 2019 11:14

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА СЛОЖНА ОБСТАНОВКА И ОПАСНОСТ ОТ НАВОДНЕНИЯ

Оценете
(1 глас)

Във връзка с паднали обилни валежи в периода 25-26.11.2019г на територията на община Царево, Общинска администрация предупреждава гражданите на територията на Общината за ОПАСНОСТ ОТ ПРЕЛИВАНЕ НА ЯЗОВИРИТЕ И НАВОДНЕНИЯ В ПОРЕЧИЯТА НА РЕКИТЕ !

1. Язовир „Хаджи Яни„  намиращ се в землището на с.Лозенец е с пълен обем , на кота преливник и има опасност от преливане. Гражданите пребиваващи в заливната зона на язовира да имат предвид опасността и готовност да се евакуират, също да изместят автомобили и домашни животни.

Заливната зона включва частта на с.Лозенец до Централен плаж-Лозенец,канално помпена станция , част от пътя с.Лозенец –в.с.Лозенец-къмп.Юг и зоната под язовирната стена/Бетоновъзел Диана, бетоновъзел Прилеп, склад строителни материали, стопански и животновъдни обекти/.

2. Язовир „Потурнашки”, намиращ се в землището на с.Лозенец, гр.Царево и с.Велика. Язовирът е с пълен обем и при продължаване на валежите има опасност от преливане. Гражданите пребиваващи в заливната зона на р.Потурнашка да имат предвид опасността и готовност да се евакуират, също да изместят автомобилите и домашните животни от заливната зона.

Заливната зона включва част от с.о.Оазис-хотелски и жилищни комплекси, подземни гаражи, къмп.Оазис, пом.станция и др.

3. Опасност от наводнения в поречието на р.Велека- с.Кости , с.Бродилово и устието на р.Велека.

4. Общински път с.Лозенец-с.Фазановое е затворен преди моста на река Оряшка, пътното платно е наводнено от високите води на реката.

 

За информация ползвайте следните телефони:

Денонощен дежурен на община Царево -0590/52064, 0885 516 002.

Звено „ООРОС към община Царево -0884 321 529-Зл.Димов

 

 

С уважение,

 

 

ГЕОРГИ ЛАПЧЕВ

 Кмет на Община Царево

Прочетена 2654 пъти