Печат на тази страница
Петък, 13 Март 2020 09:46

ПРИЗИВ от Кмета на Община Царево

Оценете
(1 глас)

Уважаеми съграждани, 
Държавата ни е изправена пред ситуация на извънредно положение заради коронавируса. Предложението на Националния оперативен щаб правителството ще внесе за гласуване в парламента още днес.
Причината за обявяване на извънредно положение се дължи на ръста на заразените с COVID-19 у нас и на задаващата се тенденция за ескалиране на заболеваемостта. По думите на началника на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски в момента България се намира в основата на стръмната крива, която най-вероятно ще се прояви в следващите седмици.
Тази ситуация изисква много по-бързи решения и действия както от страна на здравните власти, така и от страна на държавните институции. Щабът е констатирал редица слабости при изпълнението на превантивните и карантинните мерки, което налага да се предприемат по-решителни действия.
Апелирам:
- хората над 70-годишна възраст и тези с хронични заболявания да ограничат контактите си до минимум;
- да се спазва добра лична хигиена от всички;
- да се вземат мерки за подсилване на имунитета и за водене на здравословен начин на живот;
- редовно да се дезинфекцират обществените сгради, а помещенията да се проветряват;
- учениците да си стоят вкъщи;
- при съмнение за зараза с коронавирус консултациите с общопрактикуващия лекар да се извършват по телефона;
- училищните директори да обмислят варианти за въвеждане на дистанционни форми на обучение.
Умолявам Ви да запазите спокойствие и да не се поддавате на паника! Нека да се мобилизираме и да спазваме стриктно и отговорно превантивните мерки за борба със заразата, както и всички допълнителни ограничения, които предстои да бъдат разпоредени днес и в следващите дни. От самодисциплината и отговорността на всички ни зависи по-бързото преодоляване на извънредната ситуация.

Прочетена 1972 пъти