Вторник, 17 Март 2020 15:46

СЪОБЩЕНИЕ

Оценете
(2 гласа)

Съобщение

 

Във връзка с обявяването на Извънредно положение и усложнената епидемиологична обстановка, личните лекари, специалистите в доболничната помощ и Медицински център Царево, обявяват промени в правилата за прием на пациенти както следва. :

 

Общопрактикуващите лекари ще приемат пациенти със симптоми на респираторни заболявания /кашлица, хрема, висока температура и болки в гърлото /, само след предварително уточнен час за прием.

 

В чакалните пред кабинетите ще се допускат само до 3-ма чакащи пациенти, като останалите ще е нужно да изчакват пред главния вход на Амбулаториите.

Всяка Амбулатория има определен час за извършване на дезинфекция, като за това време няма да се допускат пациенти в чакалните. Медицински център Царево, определя начина за регулиран  достъп до Рентгеновия кабинет и Лаборатория както и достъпа до кабинетите на Специалистите за консултация.

Предприетите промени се налагат с цел максимално намаляване на контакти между пациенти с остри респираторни заболявания и такива от общия поток.

Информация за съответните промени и условия за прием, може да получите от Личния си лекар, като същата е изнесена пред, и във всеки кабинет.

Задължително е при посещение за преглед в лекарски кабинет, да се носят лични предпазни средства - лицеви маски и ръкавици.

 

Община Царево, Личните лекари, Лекарите Специалисти и Специалистите по здравни грижи Ви моли да проявите разбиране, търпение и лична отговорност.

Прочетена 1891 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево