Печат на тази страница
Вторник, 17 Март 2020 16:02

СЪОБЩЕНИЕ във връзка с епидемиологичната криза Домашен социален патронаж ще работи при следния режим:

Оценете
(1 глас)

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с епидемиологичната криза Домашен социален патронаж ще работи при следния режим:

  1. Доставката на храна ще се извършва до дома на потребителите около час по-рано от графика.Менюто не се променя. Служителите на ДСП ще бъдат обезопасени с маски и ръкавици, съдовете, с които се предоставя храна ще бъдат щателно дезинфекцирани. Храната ще се доставя на предварително уговорено място с потребителя, без да има личен контакт с служителя на ДСП или ако се налага такъв да е на разстояние над 1 метър.
  2. Фрон-офисът на общината ще работи при строг режим на достъп. Препоръчваме месечните такси да се заплащат по банков път след предварително уточнение на сумата на тел. 0590/55041 по следната банкова сметка: BG57STSA93008491581600, BIG: STSABGSF, КОДза плащане: 448005, а информация за предоставяните услуги в ДСП , Както и желанието за корекция в предоставянето на услугата да се получава на тел.0590/55029.
  3. Санитарите към ДСП и специалистите – мед. сестра, рехабилитатор, психолог към от Центъра за социална рехабилитация и интеграция ще продължат да работят с потребителите, като се прецизират посещенията според нуждите на възрастните хора с цел тяхната безопасност. Всеки от тези специалисти стриктно ще наблюдава състоянието на потребителите, с цел своевременно сезиране при наличие на здравословен проблем. Предвид епидемиологичната обстановка, всеки потребител има право да откаже посещение в дома си от специалист на тел. 0889770878. Специалистите да се чуват  с потребителите си ежедневно и да се интересуват от здравословното им състояние.
  4. Тежката ситуация, в която сме поставени се отразява на психическото състояние, особено при възрастните хора. Тревожността им е завишена, поради което ЦСРИ предлага психологична подкрепа по телефона или на място, на адреса на потребителя при нужда. Може да потърсите такава подкрепа на тел. 0878/173705
  5. Детска млечна кухня ще работи при строго установени правила и завишена хигиена. Храната ще се получава на място извън обекта, като се забранява струпването на външни лица в двора на кухнята. Да се спазва отстояние един от друг над 1 метър. Съдовете, в които се предоставя храна ще бъдат щателно дезинфекцирани.

 

ПРЕПОРЪКИ:

  • Знаем, че всички вие искате да съберете децата и внуците си по определени поводи, но в този момент това е опасно най-вече за вас! Чуйте ги по телефона, а празненствата оставете за по-късен период. Пазете както вас, децата си, така и специалистите на патронажната грижа и ЦСРИ, които са ежедневно с вас.
  • Пазете домовете си чисти, пийте повече течности, пийте витамини и наблюдавайте състоянието си. При нужда потърсете личен лекар, близък или позвънете на тел. 059055018 – дежурен общинска администрация.
Прочетена 2562 пъти