Печат на тази страница
Четвъртък, 14 Октомври 2021 15:00

Община Царево обявява горещ денонощен зелен телефон

Оценете
(1 глас)
                            
 
☎️0590 5 20 64
☎️0885 516 002
Призоваваме Ви за отговорно отношение към околната среда и рационално използване на нейните ресурси.
 

Община Царево откри Зелен телефон за сигнали на граждани за замърсявания и изхвърлени отпадъци на нерегламентирани места. На него всеки може подаде информация за забелязани нередности по отношение на чистотата на населените места и цялата територия на общината, за безстопанствени животни и други. Зеленият телефон е открит в Центъра за нулеви отпадъци, създаден в изпълнение на дейностите по Проект “Стратегия за нулеви отпадъци: методи и прилагане в черноморския басейн"/ ZeroWasteBCB по Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“

Водещ партньор по проекта е Специална провинциална администрация Къркларели, Турция, а партньори са Община Царево, България,  Център за изследвания „Антигона“, гр.Солун, Гърция, и Институт към Национална академия на науките гр.Одеса, Украйна.

Основната цел на проекта е повишаване на осведомеността относно предизвикателствата пред околната среда и добрите практики за управление на отпадъците, свързани с речните и морските отпадъци в Черноморския басейн, за да се осигури подобряване качеството на живот и повишаване благосъстоянието на хората в тези региони.

По проекта Община Царево закупи две машини за почистване на отпадъци - Многофункционална помощна машина за открити площи и Ръчна, прахосмукачка с електрическо задвижване, които се използват от дейност "Чистота" за почистване на обществени места в Царево и другите населени места от общината.

Прочетена 1566 пъти