Печат на тази страница
Понеделник, 17 Октомври 2022 13:31

ОБЯВА до заинтересованите лица и общественост за инвестиционно предложение

Оценете
(0 гласа)

О Б Я В А

до заинтересованите лица и общественост

от „АЛФА БИО ПРОЖЕКТ“ ЕООД

ЕИК 201776083

гр. София, район „Възраждане“, ул. „Странджа“ №85, ет.6, ателие 2

 

           

В изпълнение на изискванията на чл. 95, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда и на основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда, „АЛФА БИО ПРОЖЕКТ“ ЕООД

 

 

У В Е Д О М Я В А

 

           

всички заинтересовани физически и юридически лица, че има следното инвестиционно предложение:

            „Изграждане и експлоатация на инсталация за сепариране на разделно събрани отпадъци от опаковки в ПИ с идентификатор 48619.28.826 по КККР на гр. Царево, община Царево, област Бургас“.

Инвестиционното предложение е ново и предвижда изграждане на инсталация за сепариране на разделно събрани отпадъци от опаковки, разположена в ПИ с идентификатор 48619.28.826 по КККР на гр. Царево, отдаден за ползване на „АЛФА БИО ПРОЖЕКТ“ ЕООД, съгласно договор за наем на недвижим имот.

            Цитираният ПИ с идентификатор 48618.28.826 по КККР на гр. Царево е на площ 3900 м2, с трайно предназначение на територията „Урбанизирана“ и с начин на трайно ползване „За друг вид производствен, складов обект“.

            Инсталацията ще бъде с капацитет 2000 т/год.  Инсталацията ще бъде разположена на разкрито върху твърда непропусклива бетонова настилка.

            На обособената площадка ще се извършват дейности по събиране, временно съхраняване и сепариране на отпадъци от опаковки от домакинствата, административните, социалните и обществени сгради, заведенията за обществено хранене, търговските обекти и обектите за отдих, забавление и туризъм от гр. Царево, с. Лозенец, с. Ахтопол и с. Синеморец и подобни отпадъци от други източници, събрани чрез система за разделно събиране  на отпадъци от опаковки на община Царево.            Всички дейности предвидени с ИП ще се изпълняват в границата на съществуващия имот.

            Имотът, в който ще се реализира инвестиционното предложение не попада в границите на защитени зони от екологичната мрежа „НАТУРА 2000“

            Във връзка с реализацията на инвестиционното предложение няма и не се налага изграждане на нова и/или промяна на съществуващата пътна инфраструктура, както и на други довеждащи комуникации. Площадката е електрифицирана и водоснабдена.

При реализацията на инвестиционното предложение, стриктно ще се спазват изискванията на Закона за управление на отпадъците и подзаконовите нормативни актове.

            Срокът за осигурен достъп до информацията и за изразяване на становища от заинтересованите лица е 14 дни от публикуване на обявата.

 

Писмени становища, мнения и препоръки се приемат в РИОСВ - Бургас, к-с „Лазур”, ул. ”Перущица” № 67, ет. 3, на е-mail на „АЛФА БИО ПРОЖЕКТ“ ЕООД  - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и в сградата на Община Царево на адрес: П.К . 8260, гр. Царево, ул. Хан Аспарух 36.

Прочетена 1346 пъти