×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Вторник, 26 Април 2016 15:23

Министър Ангелкова посети Царево преди старта на летния сезон

Оценете
(0 гласа)


Преди старта на сезон 2016 Министърът на туризма Николина Ангелкова посети Царево и се срещна с кмета на Общината Георги Лапчев и представители на туристическия бранш. По време на срещата бяха обсъдени индикациите за ръст на туризма през предстоящия сезон, както и проблемите, които засягат представителите на бранша.
Срещата премина под формата на диалог, обсъдени бяха наболелите проблеми на Царево, свързани с О...бщия устройствен план, изграждане на Рибарско пристанище, което да подобри туристическия продукт, засегната бе темата за неохраняемите плажове, проблемът с „дивото къмпингуване“ на територията на общината, както и други теми, засягащи местните хора.
Министър Ангелкова сподели за работата на ръководената от нея институция, свързана със закона за туризма и поиска от представителите на бизнеса да споделят своите предложения и проблеми.
По време на срещата кметът на община Царево изказа за пореден път позицията на местните хора, свързана с проблема „Корал“:
„ Няма нищо общо с диво къмпингуване 2000 души да се разположат на 4 декара, а за почистването след тях да плащат местните хора. Хотелиерите на Лозенец плащат своите данъци, а в близост до тях едни хора си почиват напълно безплатно. Ние нямаме нищо против някой да спи под звездите, но отпадъците, които оставя след себе си влошават туристическия продукт, а разходите за почистването им се плащат от жителите на общината – това е нашият проблем“.
Министър Ангелкова бе добре запозната със ситуацията и увери, че до края на месец май ще има ясни правила за къмпингите. Проблемите, които представителите на туристическия бранш споделяха, Министъра на туризма обеща да сведе на вниманието на ресорните министерства. Тя също така сподели, че ръководената от нея институция работи усилено по наредби, които ще облекчат бизнеса и ще подобрят качеството на предлагания туристически продукт.

Прочетена 4692 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево