×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Понеделник, 20 Юни 2016 11:09

Най- силните мъже на Балканите се състезаваха в Царево

Оценете
(2 гласа)

Откритото Държавно първенство по силов многобой, което се проведе в Царево на 18 юни 2016г., се превърна в Балканско. Минути преди старта в състезанието „Силните срещу дрогата“, освен шампионът на Сърбия Дарко Калинович, своето желание да се включат заявиха още един негов сънародник, както и шестима от най- силните състезатели на Румъния. Българските участници, сред които водачът във временното класиране Кристиян Златков..., както и младите надежди на федерацията по силов многобой, бяха застрашени от сериозна конкуренция. Въпреки голямата сила, която дойде от чужда страна, българските момчета се представиха достойно и успяха да се справят с всички предизвикателства, които организаторите от „Айрън мен“ им бяха подготвили.
Най- атрактивна и интересна за публиката се оказа първата дисциплина, в която силовите атлети теглиха 18-тонна пожарна кола. Всеки един от състезателите успя да премести камиона на 20 метра от стартовата линия, въпреки обратния наклон на терена, които оказваше съпротивление.

Освен на силни мъже и здрави тела, публиката в Царево успя да се порадва и на нежна красота, която дойде от танцовото изпълнение на местния клуб по „Зумба“.
По време на състезанието, част от кампанията "Силните срещу дрогата" представители на БЧК- Царево раздаваха на публиката контрацептивни средства с призив за " Безопасен секс през летния сезон"
Кулминацията в надпреварата бе, когато на всеки един от състезателите се наложи да носи на раменете си 200кг. тежести плюс 2 красиви девойки, с общо тегло от около 100 кг.
Сериозната конкуренция превърна надпреварата в трудно за участниците състезание, но публиката получи невиждано зрелище.
От морската сцена в гр. Царево Федерацията „Айрън мен“ благодари за поканата и подкрепата, която получи от кмета инж. Георги Лапчев.
Силовите атлети бяха наградени с медали лично от градоначалника, въпреки достойното представяне на българските момчета златният медал отиде при Владимир Комароцски от Румъния.
След като силовите атлети получиха своите награди,организаторите бяха подготвили и състезание за аматьори. В него се включиха представители от гр. Царево, те вдигаха тежести в две категории 60 и 80кг.

Прочетена 5006 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево