×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Вторник, 05 Юли 2016 14:34

Община Царево със спечелен проект за детските градини

Оценете
(0 гласа)

На деветата поред сесия  общинските съветници на Царево дадоха своето одобрение за подписване на договора по спечелен проект „Подай ръка- подари бъдеще“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Реализацията на този проект ще даде възможност да бъде обновена техническата база на ОДЗ „Ален мак“ гр. Царево и ОДЗ „Делфинче“ гр. Ахтопол, както и да бъдат финансирани обучителни дейности. Финансирането на проекта е в размер на 350 000лв., парите ще бъдат разпределени за ново обзавеждане на сградите, провеждане на развлекателни програми и създаване на клубове по интереси, които да стимулират децата да спортуват и да възприемат нови знания с алтернативни педагогически методи и техники.

На днешната сесия съветниците гласуваха Общината да кандидатства с шест проекта по Програмата за развитие на селските райони. През новия програмен период 2014- 2020 Община Царево ще кандидатства с два проекта за рехабилитация на общински път с. Фазново и общински път с. Бродилово. Два са и проектите за енергийна ефективност за сградите на СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ гр. Царево и ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Ахтопол. Съветниците дадоха своето съгласие и за Проекта „Реконструкция на водопроводната мрежа с. Велика и с. Варвара“ също и за Проект „Реконструкция и благоустройство на морската градина в гр. Царево“.

На днешната сесия съветниците на Царево избраха временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Лозенец. Женя Гандиева ще заема временно длъжността, поради излизането на настоящия кмет Мария Василева в отпуск по майчинство,.

На заседанието днес бяха взети и решения за допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите-общинска собственост за 2016год.

Прочетена 4697 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево