×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Понеделник, 01 Август 2016 10:58

Морето край Лозенец е чисто

Оценете
(3 гласа)

Задържателният резервоар за отпадни води работи успешно

Веднага след създалия се проблем с чистотата на морската вода в Лозенец през сезон 2015, Община Царево съвместно с МОСВ предприе незабавни действия за отстраняване на проблема. За да бъде чиста водата на лозенския плаж първо бяха направени проучвания и правилни изчисления на всички обеми на отпадните води, които отиват към Пречиствателната станция. В активния летен сезон се оказа, че Пречиствателната станция на Лозенец не може да пречисти едновременно цялата вода, която отива към нея. Решението на проблема бе изграждане на задържателен резервоар. Съоръжението задържа отпадъчните води,които идват през най- натоварените часове на денонощието и гипуска за пречистване през мъртвите часове между 1 и 6 ч сутринта.

През месец март 2016г. МОСВ чрез ПУДООС отпусна на община Царево 746 000 лв. за изграждането на задържателен резервоар. Под постоянното наблюдение на кмета на община Царево инж. Георги Лапчев, проектът вече е финализиран, а резервоарът пуснат в експлоатация.

Лозенец категорично ще предложи чиста морска вода на туристите през активния летен сезон, както беше обещано и това е доказано с резултатите от проверката на РЗИ- Бургас. Резултатите от взетите на 25.07.2016г. проби от морската вода на Централен плаж Лозенец са категорични– водата е чиста, няма наличие на бактерии ешерихия коли и чревни ентерококи, няма отклонения от допустимите норми.

Прочетена 4397 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево