×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Четвъртък, 15 Септември 2016 13:10

Тържествено посрещнаха новата учебна година в община Царево

Оценете
(1 глас)

 

Събитието по посрещането на новата учебна година в Царево започна с тържествено издигане на националния флаг и изслушването на химна на Република България.

С празнична програма СУ „Никола Йонков Вапцаров”- гр. Царево и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – гр. Ахтопол приеха първокласниците от общината . В двора на училищата се събраха родители и ученици, за да присъстват на първия ден от новата учебна година. 100 първокласници,  прекрачиха днес за първи път прага на училището.

Кметът на общината инж. Георги Лапчев и директора на училище „Н.Й.Вапцаров” - г-жа Ваня Атанасова поздравиха всички ученици и учители с настъпването на Новата учебна година 2016– 2017. За всички първокласници, освен приветствие, имаше и подарък от кмета на община Царево – книжка с любими детски приказки и несесер с ученически пособия.

„Днес пред вас се отварят нови, непознати хоризонти, независимо дали прекрачвате училищния праг за първи път или за поредна година. Предстои ви да поемете по нов път, изпълнен с предизвикателства. Той невинаги е утъпкан и лек, но вярвам, че ще намерите вярната формула да се справите с трудностите. До вас ще застанат хората, които ще ви помагат, напътстват, ще бъдат ваше семейство - вашите учители. Нека не забравяме, че децата са нашето бъдеще и надежда. Ние като родители и Вие като учители, нека бъдем тяхната опора, за да могат в утрешния ден те да са нашата стабилност и  нашето бъдеще. Бъдете здрави и на добър час!”, пожела в обръщението си към най-малките ученици кметът Лапчев.

Първокласниците Кристиян, Дениса, Мария, Петър и Александър поздравиха своите връстници със стихотворение за първия учебен ден, а Нели Стоилова получи от директора на училището символичен ключ на знанието. Г-жа Красимира Пишманова пожела успех на първокласниците от името на всички родители, а Теди Скулиева и Габриела Ангелова от втори клас отправиха музикален поздрав към учениците.

Прочетена 4713 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево