×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Четвъртък, 29 Септември 2016 13:16

ФТК „Иглика“ представи Царево в Италия

Оценете
(0 гласа)

В края на месец септември ФТК „Иглика“-Царево взе участие в  Международен фестивал на песните и танците „Плажовете на Италия 2016“, който се организира за петнадесети път в град Ричоне - един от най-известните морски курорти в Северна Италия . Във фестивала се включиха осем български и десет чужди състава, които представяха своите изпълнения в два от фестивалните дни.

ФТК „Иглика“- Царево, с художествен ръководител Дамян Дамянов, участва в  дефиле, а в концертните вечери представи на публиката три танца от своя репертоар. Присъстващите с интерес се наслаждаваха на българския фолклор, а най- развълнувани от изпълненията бяха сънародниците ни, живеещи в Италия, които след концерта споделиха, че също са пазители на родните традиции и за да ги съхранят и предадът на децата си са сформирали клуб по български танци, който с гордост се изявяваше при всяко изпълнение на българска музика.

„Игликите“ от Царево, освен танцово изпълнение, показаха и своите умения  в извайването на пясъчни фигури. Част от забавната програма на фестивала бе организираното състезание по правене на пясъчни фигури на плажа в Ричоне, всеки от съставите се представи със своя фигура, а след финала българските участници, отново се отличиха и показаха как се танцува хоро на пясък.

Прочетена 3578 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево