×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Вторник, 07 Февруари 2017 15:19

Кметът на Лозенец г-жа Василева внесе своята оставка в Общински съвет Царево

Оценете
(1 глас)

Днес в късния следобед кметът на Лозенец г-жа Мария Василева внесе своята оставка в Общински съвет Царево.

На общо събрание, състояло се на 6 февруари 2017г.,  пред жителите на курортно селище Лозенец, г-жа Мария Василева съобщи че след изтичащия отпуск по майчинство тя няма да заеме отново длъжността кмет на морския курорт. Василева спечели на местните  избори през 2011г, както и на тези през 2015г. и бе начело на Лозенец до месец август 2016г., когато излезе в болничен по майчинство. След изтичането на шестмесечния срок, тя имаше възможност да се върне отново на работното си място, но категорично реши да се отдаде на своето шестмесечно момиченце или както се изрази тя на състоялото се събрание „За мен най- важни са хората около мен- моят съпруг и двете ми прекрасни рожби. Искам да се отдам изцяло на тях. Те го заслужават.“

За да покажат своята подкрепа и съпричастност към взетото от г-жа Василева решение на събранието присъстваха кметът на община Царево инж. Лапчев, председателят на ОбС г-н Скулиев, както и общинският съветник от  г-н Николов. Кметът на Общината заяви, че е запознат с мотивите на г-жа Василева и те са изцяло лични и всякаква информация различна от тази е спекулация. Той благодари за постигнатите съвместни резултати и обяви че Лозенец ще избира своя нов кмет на частични избори, насрочени от новия президент.

Жителите на Лозенец също показаха своята подкрепа към г-жа Василева и си пожелаха следващия кмет който ще застане начело на селото да бъде толкова успешен и деен както бе г-жа Василева.

От месец август 2016г. до днес длъжността кмет на Лозенец се изпълнява от г-жа Женя Гандиева.

Прочетена 3659 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево