×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Вторник, 13 Юни 2017 09:42

Сто и четиридесет цвята ще изгреят върху стените на Ахтопол

Оценете
(0 гласа)

Стартира най-мащабният международен фестивал за градско изкуство в България - We All Write, който ще превърне Ахтопол в галерия на открито.

На 12 юни стартира най-мащабният международен фестивал за съвременна фасадна стенопис в България - We All Write 2017. Художници от четири държави се събират в Ахтопол, за да превърнат целия град в произведение на изкуството. Те ще изрисуват общо 30 стени на частни сгради в морския град в рамките на фестивалната седмица от 12 до 18 юни.

1 тон фасадна боя и 800 спрея в палитрата от над 100 цвята ще изпъстрят града с най-невероятни творчески идеи. Целта на организаторите от сдружението „140 ИДЕИ” е да превърнат Ахтопол, община Царево, в дестинация за арт туризъм на Българското Черноморие. Във фестивала ще вземат участие световно известни фасадни художници като Алфонсо Алварез – AL, Маноло Меса, Corte, Tretze, Milu Correch, Faunagrafic, Rocket01, 140 Ideas, Arsek & Erase и много други. Пълният списък с артисти може да бъде разгледан на фейсбук страницата на събитието.

В понеделник започна изрисуването на 10 от най-големите фасади от гостите от чужбина, а на 15 юни /четвъртък/ ще се присъединят и останалите художници. През уикенда събитието ще бъде съпътствано от аудио-визуални представления и музикални участия. Със спускането на нощта на 16 юни /петък/ организаторите ще представят интерактивни 3D мапинг пърформанси на артисти от известни български студия за дигитални ефекти като Bottleship VFX и Elektrik.me. Вечерната програма в събота, 17 юни, ще бъде белязана от музиката на водещи хип хоп изпълнители от България – Tha Crew (F-act и vWhy), So Called Crew (Жлъч, Гена и Trasher), УМА и ДУМА.

В парка до автогарата в Ахтопол посетителите ще могат да се осведомят за различните активности в рамките на фестивалната програма и за местоположението на фасадите, върху които художниците ще рисуват. Специални маркировка в града ще води публиката из различните локации на фестивала.

Прочетена 3630 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево