×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Понеделник, 12 Януари 2015 10:44

Проект „Заедно за нас” стартира в Община Царево

Оценете
(1 глас)

Проектът „Заедно за нас” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г. и се изпълнява на територията на Община Царево.Бенифициент по проекта е Българско сдружение за личностна алтернатива БСЛА и е с продължителност 8 месеца.

В рамките на проекта се проведе и встъпителна пресконференция за запознаване с проекта на заинтересованите страни. На проведената пресконференция присъстваха представители на Българско сдружение за личностна алтернатива БСЛА, Общинска администрация Царево, Социална служба Царево и др.

Проектът e в отговор на нарастващата потребност на ромите да познават гражданските си права и механизмите и реда,по който могат да се включат в обсъждането на стратегически документи свързани с тяхната интеграция.Сформирането на мултиетнически обучителни екипи от ученици ще допринесе за овластяване на ромските деца от ранна възраст чрез повишаване на знанията им в сферата на демократичното гражданство,изграждане на механизми за съпричастност и самопомощ сред децата в СОУ "Н.Вапцаров"-гр. Царево.В тези екипи ще бъдат включени 11 деца от ромски етнос, които заедно с други 11 деца ще проведат редица обучения на 200 деца от училището в Царево,от които 70 с ромски произход.Служителите от публичните администрации, ангажирани с разписването на стратегически документи не познават културалните особености на етноса,което прави тези документи трудно или изобщо не приложими към битието на общността.

Една от водещите дейности на този проект е 12 представители на местната ромска общност да бъдат обучени и част от тях да участват активно в процесите на вземане на решения и формулиране на политики.Обучението на представители от ромската общност и придобиването на знания за мониторинг, планиране на дейности и оценка,ще ги овласти да са активни участници.

Прочетена 6138 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево