Печат на тази страница
Четвъртък, 25 Април 2019 08:54

Завършващите средното си образовоние ученици с най-висок успех от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ Царево получиха финансова подкрепа от кмета на Община Царево – инж. Лапчев

Оценете
(2 гласа)

Завършващите средното си образовоние ученици с най-висок успех от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ Царево  получиха финансова подкрепа от кмета на Община Царево – инж. Лапчев. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и се организира от местната организация на БЧК и нейния председател г-жа Мима Костадинова. Отличените ученици през тази година са девет, като осем от тях получиха сумата от 500лв, а пълният отличник на випуска получи сумата от 600лв. Цел  на този финансов стимул е да бъде поощрено усърдието на абитуриентите – отличници, както и тяхната подготовка през  настоящия кандидат-студентски период. 

„ Тъй като е от изключителна важност младите и мотивирани хора, които полагат необходимите усилия и дават най-доброто от себе си, за да бъдат първи в начинанията си, аз ще продължа да ги поощрявам и подкрепям. Финансовата помощ е винаги едно добро дело не само за бедните и онеправдани, а и за тези които са първи. Положилият най-много усилия и труд е важно да бъде поощрен и награден.“ – сподели инж. Лапчев в речта си към наградените.

Кметът присъства и на символичното засаждане на дръвче, с което всяка година завършващите средното си образование ученици засаждат в двора на СУ „Никола Йонков Вапцаров“.

Прочетена 2834 пъти