×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Печат на тази страница
Сряда, 28 Януари 2015 10:22

Община Царево продължава проект „Подкрепа за достоен живот”

Оценете
(0 гласа)

Община Царево продължава работа по проект „Подкрепа за достоен живот”. След отправени запитвания от гражданите - лични асистенти и потребители на социална услуга по проект "Подкрепа за достоен живот", който приключи на 31.12.2014г., Общинска администрация Царево предприе всички необходими мерки проекта да продължи.

На свое заседание, Министерски съвет одобри допълнителни трансфери чрез бюджета на МТСП за 2015г. за предоставяне на социална услуга „Личен асистент”. Средствата са предоставени чрез Агенцията за социално подпомагане на общината, за обезпечаване на услугата „Личен асистент” на потребителите и техните лични асистенти по проект „Подкрепа за достоен живот”. Средства за обезпечаване на услугата „Личен асистент” са отделени и от общинският бюджет.

Новите договори с потребителите и техните лични асистенти, които бяха прекратени поради изтичане срока на предоставяне на социалната услуга по проекта вече са сключени. 35 лични асистенти, на лица с трайни увреждания и затруднения или невъзможност да се обслужват сами в домашната им среда, ще се грижат на територията на общината.

Проектът „Подкрепа за достоен живот” удължава действието си за пореден път и ще предоставя услугата „Личен асистент" до 31 март 2015 г.

Прочетена 5582 пъти