Петък, 30 Юли 2021 14:11

Община Царево откри изложба с пана - картини с морски мотиви от пластмасови капачки, изработени от децата на Царево и Ахтопол

Оценете
(0 гласа)

                                                                    

 

Община Царево откри изложба с пана - картини с морски мотиви от пластмасови капачки, изработени от децата на Царево и Ахтопол, в изпълнение на  проект „Стратегия за нулеви отпадъци: методи и прилагане в черноморския басейн – Zero Waste BSВ, финансиран по програма  „Черноморски басейн 2014-2020“

         На 30.07.2021 г. Община Царево, партньор по Проект “Стратегия за нулеви отпадъци: методи и прилагане в черноморския басейн"/ ZeroWasteBSB по Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020, откри изложба с пана – картини с морски мотиви от пластмасови капачки. Паната са изложени пред СУ „Никола Вапцаров“ гр.Царево и на площада в гр.Ахтопол и привлякоха вниманието на гражданите и гостите на двата града с цветовете и интересната си изработка. Красивите и атрактивни картини са направени от децата, като част от дейност „Организиране и провеждане на кампания „Нула пластмаса в училищата“.

В рамките на проекта по тази дейност, сред учениците в училищата в Царево и Ахтопол се проведе широка информационна кампания с познавателни и обучителни лекции за повишаване на осведомеността относно нулевите отпадъчни системи.

В изпълнение на проектните дейности,  Община Царево закупи две машини за почистване на отпадъци - Многофункционална помощна машина за открити площи и Ръчна прахосмукачка с електрическо задвижване, които ще се използват от дейност "Чистота" за почистване на обществени места в Царево и другите населени места от общината.

 

Прочетена 2139 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево