×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Четвъртък, 29 Януари 2015 10:08

Община Царево организира Първи Национален литературен конкурс „С море в сърцето”

Оценете
(2 гласа)

Община Царево кани всички заинтересовани да вземат участие в първото издание на Национален литературен конкурс „С море в сърцето”, който се провежда под патронажа на кмета – инж. Георги Лапчев. Желанието на организаторите е да се популяризира изключителното природно богатство и културата в района, които го превръщат не само в желана туристическа дестинация, но и в място за срещи на изкушените от литературата и от изкуството като цяло.

Конкурсът има за цел да популяризира литературата на български език, да подпомогне и да съучаства в случването на съвременния литературен процес, като същевременно способства за утвърждаването на гр. Царево на литературната карта на България.

         Конкурсът е отворен за участие за всички български автори и е без възрастови ограничения. Предвиждат се две категории – за поезия (до 5 стихотворения, не повече от 5 страници, по 30 реда и по 60 знака на страница) и кратка проза (с общ обем до 5 стандартни страници, с 30 реда и по 60 знака на страница). Конкусът е явен. Всеки участник може да изпрати на посочения по-долу координати до пет творби в различните жанрове, придружени с кратка информация за автора, включваща биографична и творческа справка, както и данни за обратна връзка. Конкурсните произведения се журират от компетентно жури с тричленен състав.

Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” във всяка категория, получават грамота от Община Царево, картина и парична премия в размер на 300 лева. Наградите за второ място са 200 лв. Журито има право да присъжда и поощрителни награди.

Текстовете на спечелилите в конкурса ще бъдат качени на официалния интернет сайт на община Царево. Предвижда се и издаването на сборник, в който да бъдат публикувани текстовете от участниците в конкурса. Наградният фонд се осигурява от община Царево.

Творбите се изпращат по електронен път, на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 24.05.2015 г. Допълнителна информация на телефон 0886 93 15 78 и 0590/5 50 30

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 26 (за проза) и 27 (за поезия) юни 2015 г. на сцената на лятното кино в гр. Царево.

Прочетена 5915 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево