×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Понеделник, 02 Февруари 2015 10:35

Архивите и спомените оживяват: Община Царево събира снимки и материали за издаването на книга за Деня на Тракия

Оценете
(2 гласа)

Община Царево съвместно с Общински исторически музей и Тракийско дружество „Михаил Герджиков“ събира снимки, спомени и разкази от наследниците на тракийските бежанци за техните предци. Със събраните материали общината ще издаде книга „Потомците разказват“. Снимките ще бъдат използвани за илюстрации към книгата, сканирани за архив и върнати на притежателите им. На 26 март – Деня на Тракия ще бъде организирано представяне на книгата.

Тази инициатива се поде по повод 100г. от присъединяването на Царево към България. Поде се, за да съхрани родовата памет за хората написали новата история на нашия край – бежанците от Одринска Тракия. Прокудени от родните места те намират сили да съградят живота си отново, да създадат домове, да отгледат децата си. Те са пример за неугасващата човешка воля да превъзмогнеш болката и да поемеш напред въпреки повратностите на времето, в което живееш. Наш дълг като тракийци е да опазим този героизъм жив и да го предадем на поколенията.

Приканваме всички, които желаят да разкажат за своите деди, за това което са научили от тях за живота им в Одринска Тракия и в приютилия ги Василиковски край, да предадат материали и снимки в срок до 16.02.2015г. в Община Царево или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

За допълнителна информация тел. 0590/5 50 25 и 0590/ 5 50 35.

Прочетена 5673 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево