×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Петък, 20 Февруари 2015 10:07

Царево почете паметта на Апостола на свободата – Васил Левски

Оценете
(1 глас)

Различни институции и организации съвместно отбелязоха 142 годишнината от обесването на Дякона. Инициатор на събитието бе ръководство на Община Царево. Съвместно със СОУ ”Н.Й.Вапцаров” гр.Царево, Общински исторически музей, НЧ „Г.Кондолов – 1914”, Военен клуб и Пенсионерски клуб Царево бе изразено преклонението пред българския национален герой. Граждани, служители от различните институции в Царево, общински съветници и ученици показаха своята почит към паметта на Апостола с присъствието си в залата на читалището в Царево. Личност икона за България, неговия живот и дело продължават да бъдат пример за истинско родолюбие.

Животът и делото на Апостола бяха отразени в презентация, подготвена от ОИМ-Царево. Учениците от СОУ „Н.Й.Вапцаров” се включиха с литературен рецитал и викторина, посветени на Дякона. Своята позиция за значимосттта на делото на Левски представи и Военния клуб. Викторина и песни, посветени на Апостола подготвиха НЧ „Г. Кондолов” и Пенсионерския клуб на гр. Царево.

Образът на Апостола отдавна е запечатан в българското национално съзнание. Той е останал като пример на всички поколения със своята патриотична всеотдайност, със своето очарование на горд и смел водач на революцията, с обаянието на човек, който е прежалил себе си в името на народа, който иска да види отечеството свободно. Васил Левски е най-великият син на България – гениалният организатор, политик и идеолог на българската национална революция.

И не забравяйте „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.” В. Левски

Прочетена 5721 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево