×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Вторник, 31 Март 2015 11:21

Община Царево призовава гражданите да се включат в инициативата „Да почистим своя двор за Великден”

Оценете
(1 глас)

С настъпването на пролетта и наближаването на големия християнски празник Великден, Община Царево започва инициативата „Да почистим своя двор за Великден”, като призовава граждани и фирми да се включат в почистването на дворовете, прилежащите им площи и околоблоковите пространства.

От общината очакват всички, които държат на чистотата да съберат натрупаните от зимата отпадъци около дома и фирмата. Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.

Община Царево е започнала акция по почистване на улични платна, линейни отоци, метене, измиване на основните пътни артерии, централна градска част и деретата на реките от натрупаните наноси през зимния период.

Идеята е да бъдат почистени от отпадъци и храстовидна растителност замърсените зони в града, и особено местата за отдих и туризъм, както и общинската пътна мрежа.

Всички въпроси свързани с кампанията, заявки за извозване на събраните отпадъци се приемат на „зелен телефон” 0590/5 20 57.

Община Царево въвежда и нова услуга за безплатно извозване на строителни отпадъци за жителите на града. От 6 април след предварителна заявка на тел.0590/5 20 57, жителите на Царево ще могат да поръчат безплатно извозване на строителни отпадъци, генерирани при ремонтна дейност на домакинствата.

Условията за ползване на услугата са желаещите да направят предварителна заявка за извозване на посочения телефон с точна дата, час и адрес. След това до 48 ч. след приемането на заявката Община Царево има задължението да извози отпадъците вработните дни.

Необходимо е строителните отпадъци да са поставени в чували или да са приведени във вид, удобен за товарене. Количеството на отпадъка не бива да надвишава 1 куб.м. В деня на извозването материалите трябва да са поставени на място с осигурен достъп за специализирания автомобил.

За да бъдат извозени отпадъците и да не се налага гражданите да имат ангажимента да се погрижат за тях на собствени разноски, трябва да бъдат изпълнени всички условия.

След началото на услугата за безплатно извозване инспектори ще започнат проверки за спазването на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Царево, като при констатиране на нарушения ще се налагат глоби в максимален размер.

Община Царево апелира: Нека през април заедно да почистим района около дома и работното си място, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове и местата за отдих, за да направим Царево по-приятно и уютно място за живеене и град за пример като туристическа дестинация.

*Допълнителен телефон за сигнали за нерегламентирани сметища – Дежурен Община Царево – 0590/5 20 64

Прочетена 6504 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево