×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Вторник, 28 Април 2015 11:22

Нова алея по проект ще бъде изградена в Царево

Оценете
(4 гласа)

Община Царево спечели поредния проект по Национална кампания “За чиста околна среда - 2015” – Обичам природата – И аз участвам. Обектът се намира в централната част на пристанищен залив на Царево и пешеходната алея която свързва града и кв. Василико. Това място е различно, на него се откриват едни от най-красивите гледки към целия пристанищен залив, двата фара и църквата “Успение Богородично”, превърнала се в символ на града.

След изграждането на този обект, той ще се превърне в един от най-достъпните и предлагащ най-приятните места за отдих и наблюдение. Алеята ще бъде с ширина 1.60 м. и дължина около 60 м., изпълнена от бетонови павета.Плочопътеките към беседката и пейките ще са с ширина около 1 м., ще бъдат поставени две пейки с перголи на най-уютните места с прекрасни гледки, като от двете страни на всякапергола ще се засадят текоми - това са лиани, които са типични за нашия район, много красиво цъфтящи, бързорастящи и непретенциозни към почвените условия.

На територията на обекта има 2 стари бетонови съоръжения, като едното съоръжение ще бъде премахнато, а върху другото ще бъдат поставени дървени греди, за да се преобразува в голяма пейка. Бетонната площадка около тях ще бъде облицована с камъни и по този начин ще се получи изгледна площадка с нестандартна пейка. По периферията на главната алея ще бъдат засадени дървета от вида акация. Това дърво е избрано заради красивата си кълбовидна корона, непретенциозността му към почвените условия, което го прави подходящо за каменистата и бедна на хранителни вещества почва. На територията на алеята ще бъдат поставени бетонови кошчета за отпадъци и осветление.

„С проекта Община Царево изцяло отговаря на основните си цели, а именно изграждане на модерна, обществено достъпна природна среда за жителите и гостите на града, създаване на природо и екологосъобразни условия за отдих и почивка. Чрез изграждането на алеята по протежението на крайбрежния скат ще се даде възможност на всички граждани и гости на Царево да имат свободен и лесен достъп до място с красиви гледки. Желанието ни е там да продължим с облагородяването на района, като на последващ етап, около засадените дървета да извършим допълнително зацветяване и засаждане на храсти, както и изграждането на осветление.”, заяви кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.

Прочетена 4658 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево