×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Вторник, 05 Май 2015 11:05

Община Царево се присъединява към инициативата „Да изчистим България заедно“

Оценете
(0 гласа)

Община Царево за поредна година се присъединява към кампанията на БТВ и ще организира почистването на територията на общината. През 2015 г. събитието е под наслов "Да изчистим България заедно".

Петото издание на инициативата включва организиране на 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони - градска среда; места за отдих и спорт; детски площадки; природни паркове и защитени територии; речни корита.

10 май - Замърсени зони в рамките на населените места

17 май - Зони за отдих и спорт в близост до населените места

31 май - Детски площадки в населените места

7 юни - Защитени територии и национални природни паркове

27 юни - Речни корита и водоеми

За първи път инициативата в България се провежда в подкрепа на две международни кампании – Let’s Clean Europe на Европейската комисия и Глобалното гражданско движение Let’s Do It World.

Едновременно с това и тази година в почистването ще бъдат включени машините за миене на улици. Те ще измият централните улици на Царево, Ахтопол и Лозенец в дните преди кампанията, по време на кампанията и след нея. Това е и част от усилията на общината за постигането на по-добър резултат. Призоваваме живеещите в градовете и селата да участват активно с почистване на терените около жилищни и производствени сгради, улици, дерета, площадки и др. Общината осигурява чували и ръкавици на желаещите, както и извозване на отпадъците.

Каним всичкиприродозащитници, които желаят да се присъединят, да съдействат и да бъдат част от инициативата, да се обадят на телефон 0590 5 20 57, в сградата на Чистота и озеленяване – ет. 2, както и на електронната ни поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Желанието ни е с тази кампания да бъдат въвлечени максимален брой участници и чрез съвместните ни усилията да постигнем възможно най-добър резултат. Да направим града и общината по-чисти, местата където живеем и където растат нашите деца по-приветливи.

Прочетена 4381 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево