×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Понеделник, 18 Май 2015 10:54

24 тона битови отпадъци събраха в Община Царево

Оценете
(4 гласа)

В рамките на националната кампания ,,Да изчистим България заедно”, Община Царево за четвърта поредна година даде своя принос за по-чиста околна среда. В инициативата на 17 май се включиха служители от Общинска администрация, дейности "Чистота и озеленяване", отдел Местни данъци и такси, Социални дейности, БГЦПО, РУП – Царево, Пожарна, ОП – Пристанище, учители и ученици от СОУ "Н.Й.Вапцаров"и ДГС Царево.

Бяха почистени общо 17 места - залива от пристанището до стария град, Боровата гора до стадиона, пътят Царево – Изгрев, пътят Царево – Бродилово, пътят от Царево до ПСОВ Царево, пътят Царево – къмпинг „Арапя”, „Попски плаж”, района около пожарната и други. Почистени бяха и няколко нерегламентирани сметища. Като цяло в Община Царево се събраха и извозиха 24 тона с битови отпадъци.

Както всяка година най-активни в почистването бяха учениците от СОУ „Н.Й.Вапцаров” Царево. Те, заедно със своите преподаватели, почистваха района около стадиона и Боровата гора зад него. Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев се включи в кампанията и почистваше заедно с учениците. Той благодари на всички ученици участвали в кампанията и им подари тениска с герба на общината.

Петото издание на инициативата включва организиране на 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони - градска среда; места за отдих и спорт; детски площадки; природни паркове и защитени територии; речни корита. Предстоят още три дати за почистване.

31 май - Детски площадки в населените места

7 юни - Защитени територии и национални природни паркове

27 юни - Речни корита и водоеми

Каним всички, които желаят да се присъединят, да съдействат и да бъдат част от инициативата в оставащите акции, да се обадят на телефон 0590 5 20 57, в сградата на Чистота и озеленяване – ет. 2, както и на електронната ни пощаТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Благодарим на всички, които станаха част от тази кампания! Чистотата около нас е отговорност на всеки!Нека заедно да запазим общината в приветливо и красиво място за живеене за нас и нашите деца!

Прочетена 4042 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево