×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Четвъртък, 21 Май 2015 11:18

В Царево обучават горските в областта на стопанисването, ползването, защитата и управлението на горите

Оценете
(0 гласа)

Специализирано обучение за повишаване на професионалната компетентност на лесовъдитев областта на стопанисването, ползването, защитата и управлението на горите се провежда днес в салона на НЧ „Г.Кондолов 1914” в гр.Царево. Обучението е организирано от Югоизточното държавно предприятие.

Кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев откри семинара и пожела успех на всички. Като бивш служител в системата на горите, той призова за по-голяма гласност на работата на горските служители и разясняване на спецификата на работа за стопанисване и опазване на българските гори, както и това, че трябва да се разясни на обществото кое е правилно и кое е неправилно за опазването на една гора.

В продължение на два дни, лесовъди работещи в държавните горски и ловни стопанства, представители на РДГ, на общински горски структури и частно практикуващи лесовъди обменят опит и се запознават с добрите практики и нови системи в стопанисване на горите.

Управление на гори в защитени зони по НАТУРА 2000 и гори с висока консервационна стойност; практическо прилагане на неравномерно-постепенна сеч; прилагане на Концепцията за природосъобразно производство на висококачествена дървесина; трансформация на гори от изкуствен произход в такива с естествен, са основните теми в семинара. Вторият ден от обучението е предвиден за работно съвещание и прилагане на наученото на терен.

Лектори са преподаватели от Лесотехническият университет-София и практически деятели, които са подготвили презентации за участниците в обученията.

Прочетена 4096 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево