×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Петък, 29 Май 2015 09:45

В Царево отбелязват 1 юни със забавления за малки и големи - „Да подарим времето си на децата”

Оценете
(0 гласа)

Община Царево предлага на вниманието на родителите няколко интересни събития, на които могат да заведат децата си в празничния 1 юни.

Програмата за децата стартира от сутринта на градския площад, където ще се изявят редица детски състави, малки изпълнители и танцьори от града – с песни, танци и шеги ще започне празничното настроение. През целия ден за децата са предвидени редица изненади, забавни игри и представления. За трета поредна година децата ще се включат в едновременното рецитиране на „Аз съм Българче”, а над 200 балона в цветовете на българското знаме, ще полетят към небето, понасяйки детските желания към звездите.

Детски панаир с рисуване на лице, оцветяване на маски и рисунки, изработване на мъниста, глобус с животните на планетата Земя, редене на пъзел са част от разнообразните и занимателни ателиета, подготвени от община, училище, читалище и детска градина. За поредна година Община Царево осигурява и сладолед за децата. Изработен е и фото стенд с любими анимационни герои, на който най-малките могат да запечатат весел спомен.

Следобедът е посветен на спортни игри „Мама, татко и аз”. На стадиона в града децата заедно с техните родители ще участват в забавни надпревари.

Денят на детето ще продължи с вечерно представление „Фолклорна магия” - спектакъл с танци, песни, кукли и живи актьори. Представлението е както за деца, така и за възрастни. Посланието е, че човек обича своите корени, вълнува се от своята история и се стреми да опази традициите на народа си.

Непосредствено след театралния спектакъл ще се случи и кулминационният завършек на вечерта - изненадата, подготвяна от кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев - „Запалване” на морето.

Програмата за децата на 1-ви юни е подготвена съвместно от Община Царево, СОУ „Н.Й.Вапцаров”, ОДЗ „Ален мак” и НЧ „Г. Кондолов 1914”. Всички институции се обединяват за празничния ден и подготвят събития, които са посветени на идеята „Да подарим времето си на децата”. Няма по-ценен подарък за едно дете от времето, прекарано с неговите родители.

Прочетена 4165 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево