×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Вторник, 02 Юни 2015 09:04

Царево празнува 1 юни с малки и големи - „Да подарим времето си на децата”

Оценете
(0 гласа)

Невероятен празник за малки и големи бе организиран в Царево, като част от фестивала Огън и море.

С разнообразни изяви бе отбелязан Международният ден на детето. Програмата за децата стартира от сутринта на градския площад, където се изявиха редица детски състави, малки изпълнители и танцьори от града – с песни, танци и шеги започна празничното настроение. В концерта се включиха фанфарната музика и мажоретките към СОУ „Н.Й.Вапцаров” и ОДЗ „Ален мак”, Детските вокални групи - „Морски усмивки” и „Нестинарче”, Спортен танцов клуб „Съншайнс”, Балет „Малки кукли”, БГ Денс „Димитрови”, както и много индивидуални изпълнители.

След концерта за децата бяха предвидени редица изненади, забавни игри и представления. За трета поредна година децата рецитираха едновременно „Аз съм Българче”, а над 200 балона в цветовете на българското знаме полетяха към небето, понасяйки детските желания към звездите.

Детски панаир с рисуване на лице, оцветяване на маски и рисунки, изработване на мъниста, глобус с животните на планетата Земя, редене на пъзел бяха част от разнообразните и занимателни ателиета, подготвени от община, училище, читалище и детска градина. За поредна година Община Царево осигури и сладолед за децата. На площада бе поставен фото стенд с любими анимационни герои, на който най-малките запечатаха весел спомен.

Късният следобед се проведоха спортни игри „Мама, татко и аз”. На стадиона в града децата заедно с техните родители участваха в забавни надпревари. Общо 15 семейства взеха участие в надпреварата. Те бяха разделени на 3 отбора от по 5 семейства – отборите на „Акулите”, „Косатките” и „Делфините”. След оспорвана надпревара победители станаха отбора на „Делфините”. Всички уастници получиха купи, грамоти и тениски от Община Царево.

Денят на детето продължи с вечерно представление „Фолклорна магия” - спектакъл с танци, песни, кукли и живи актьори. Представлението бе както за деца, така и за възрастни. Посланието е, че човек обича своите корени, вълнува се от своята история и се стреми да опази традициите на народа си.

Кулминацията на празника бе изненадата, подготвена от кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев - „Запалване” на морето. Непосредствено след представлението кметът Лапчев, заедно със сина си, напарави обратно преброяване за „Запалването” на морето. Целият залив пред морска сцена бе озарен под ярките светлини на разнообразни фойерверки. Изненадата за всички бе Националният флаг, направен от специални лампи потопени във водата, който грейна в залива на Царево. Така Царево се сдоби с още една атракция за своите жители и гости през лятото.

Фестивала продължава и днес с откриване на две изложби. В 10:00ч. Жителите и гостите на Царево ще имат възможност да се потопят в магията на гоблените в музея на Царево, а в 18:00ч. на площада се открива изложбата „Български Черноморски фарове”. Непосредствено след това е и концерта на Танцов спортен клуб „Съншайнс”. Финала на тридневният фестивал, разбира се е утре, с нестинарските игри и празник на с.Българи – Св.Св.Константин и Елена.

Прочетена 4707 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево