×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Понеделник, 08 Юни 2015 13:50

Ахтопол отпразнува своя празник с богата концертна програма

Оценете
(1 глас)

Жители и гости на Ахтопол за пореден път посрещнаха Празника на града с богата концертна програма на площада пред кметството. За да поздравят всички жители и кмета на инж.Атанас Желязков по случай празника бяха дошли народните представители Иван Вълков,Диана Йорданова, Румен Желев, зам.-министъра на туризмаНадя Маринова, кметът на община Царево инж.Георги Лапчев и общински съветници. Зам.-министъра и депутатите разгледаха Ахтопол и реновирането на един от символите на града – мостика.

Програмата беше открита от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев‘‘ -гр.Котел, които бяха подготвили фолклорна програма с песни и танци от различни етнографски области на България. Площадът оживя под ритмите на българската народнамузика, а малки и големи извиваха кръшни хора.

След тях на сцената се качиха жените от вокална група към пенсионерски клуб „Агата“-Ахтопол и поздравиха своите съграждани сняколко тематични песни за Ахтопол.

Бургаската тийн певица от ‘’Големите надежди’’ Лидия Стаматова също бе част от празника. Младата надежда взриви сцената със своето изпълнение,

И тази година оркестъра за гръцка музика ‘’ЕЛ ГРЕКО БЕНД’’ над два часа забавлява почитателите на гръцката музика. За пореден път организаторите от кметство Ахтопол успяха да изненадат всички гости и жители. В края на последното изпълнение красиви фойерверки в различни цветове и формиосветиханебето над морския град.

В неделя в църквата „Св.Възнесение Господне” отец Йордан отслужи тържествена литургия, а по-късно в параклиса в местността‘’Св.Св.Константин и Елена’’ се извърши водосвет и курбан за здраве и благополучие.

Прочетена 5042 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево