×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Вторник, 23 Юни 2015 10:56

Над 400 автора твориха за първият Национален литературен конкурс „С море в сърцето”

Оценете
(1 глас)

Над 400 автора твориха за първият Национален литературен конкурс „С море в сърцето”. Тържествената церемония по награждаване на отличените автори ще се състои на 27-ми юни от 19:00ч. на сцената на лятно кино гр. Царево.

Конкурсът е организиран от Община Царево, под патронажа на кмета на общината инж. Георги Лапчев. Той има за цел да популяризира литературата на български език, да подпомогне и да съучаства в случването на съвременния литературен процес, като същевременно способства за утвърждаването на гр. Царево на литературната карта на България. Желанието на организаторите е да се популяризира изключителното природно богатство и културата в района, които го превръщат не само в желана туристическа дестинация, но и в място за срещи на изкушените от литературата и от изкуството като цяло.

Участие в конкурса взеха хора с различна творческа, професионална и житейска реализация от България и чужбина. Темата на конкурса провокира утвърдени литературни имена, хора с богата литературна биография, както и много млади перспективни поети и писатели. От обявяването на конкурса през месец януари, до края на месец май, над 400 автора изпратиха своите творби за участие.

Направленията на конкурса са поезия и кратка проза. Конкусът е явен, а произведенията се оценяват от компетентно жури с тричленен състав: председател - проф. дфн Боян Биолчев и членове - д-р Марина Владева – гл. асистент – Университет „Проф. Асен Златаров” гр. Бургас и Антоний Димов – докторант и журналист – ШУ „Епископ Константин Преславски” гр. Шумен.

Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” във всяка категория, ще получат диплом от Община Царево, картина и парична премия. Предвидени са парични награди за второ и трето място.

Текстовете на отличените в конкурса ще бъдат качени на официалния интернет сайт на община Царево. Специално за конкурса ще бъде издаден сборник, в който са публикувани текстовете на участници в конкурса. Сборникът ще има и електронен вариант, достъпен от всяка точка на света. Наградният фонд за конкурса се осигурява от община Царево.

Прочетена 4458 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево