×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Петък, 03 Юли 2015 10:34

Филм на ученици от Царево с първа награда на „Арлекин 2015“

Оценете
(11 гласа)

От 26 до 29 юни 2015 г. в гр. Варна се проведе Детско-юношеският медиен фестивал „Арлекин - 2015” под мотото „Светът в моите очи”. Той има за цел да стимулира детската фантазия и творчество за създаване на оригинални и различни по жанр медийни творби – филми, телевизионни и радиопредавания, интернет-издания и др.

В конкурсната програма бяха включени 35 ленти – игрални и документални филми, клипове и репортажи. Тази година в надпреварата участваха над 150 ученици от България, САЩ, Канада, Грузия и Дубай. Разделите, в които се състезаваха участниците бяха:

-         „Игрални филми”;

-         „Документални филми”;

-         „Видеоклипове”;

-         „Телевизионни репортажи”;

-         „Анимации”;

-         „Радиопредавания”;

-         „Интернет сайтове”;

-         „Клипове” на тема „Защо обичам Варна?”.

Ученици от СОУ „Н. Й. Вапцаров”, гр. Царево, с ръководител Мария Радкова се включиха в категория „Игрални филми”, със своята продукция „Мис Тийн”. Творческият колектив, начело с ученичката Кристина Иванова, се представиотлично в надпреварата, като получи статуетка „Арлекин” за „Най-добър филм” от директора на Международния грузински фестивал „Златна пеперуда”. При номинациите за „Най-добра главна женска роля” статуетка получи ученичката Никол Русинова от СОУ „Н. Й. Вапцаров”, гр. Царево, в ролята на Виктория от филма „Мис Тийн”.

Учениците бяха особено щастливи от получените награди (участват за 1-ви път) и се чувстваха като „холивудски звезди”.

Прочетена 4985 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево