×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Четвъртък, 04 Декември 2014 10:04

В Царево награждават отличилите се за годината личности в сферата на културата, спорта и благотворителността за официалният празник на града

Оценете
(2 гласа)

Кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев ще връчи награди на отличилите се личности в сферата на културата, спорта и благотворителността за официалният празник на града Никулден.Номинациите са за цялостно постижение и реален принос за културния живот, спортни успехи и благотворителност в общината за 2014г., а наградите ще се връчват само на една личност за всяка от трите области.

Мотивът наградата да е по една за дадените области е, че така се отдава заслужено внимание, обществена гласност и признание на личността, който има най-значим принос в културния, спортния и благотворителния живот на общината.

Критериите за оценка на кандидатите са да са постигнали високи и трайни резултати в своята дейност, да притежават висока лична квалификация, да се ползват с авторитет, да са носители и инициатори на иновации, да са участвали в разработването и/или реализирането на проекти и да работят активно с неправителствени и граждански организации, да са допринесли за утвърждаване и издигане авторитета на Община Царево.

Община Царево е подготвила богата празнична програма за 6 декември – Никулден и официален празник на гр.Царево, с която да зарадва своите жители и гости. За празника на града ще се проведемасов крос за деца и младежи. Стартът на кроса ще бъде даден в 11:30 часа от новата алея до старата автогара(Рибен пасаж – началото на разклона за пристанище Царево). В него могат да се включат всички желаещи деца и младежи, подкрепени активно от техните родители в спортната инициатива. Желаещите за участие деца и младежи могат да се запишат на място. За всички участници са подготвени грамоти, а за първенците купи, медали и награди.

От 09:00 часа в храмовете „Св. Цар Борис І” гр. Царево и „Св. Успение Богородично” кв.Василико ще се отслужат празнични литургии за здраве. Двете литийни шествия от храмовете ще се срещнат на пристанището. Според обичая ще бъде направен водосвет на рибарското пристанище. Венци и цветя ще бъдат хвърлени в морето в чест на хората, загубили живота си там. Празничният ден ще продължи с концерт на група ”Ел Греко Бенд”, оркестър за гръцка популярна музика, и раздаване на курбан за здраве. Жителите и гостите на Царево ги очакват много приятни емоции с музикантите, изпълняващи неостаряващите гръцки хитове.

Прочетена 5353 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево