×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Понеделник, 17 Август 2015 10:40

Втора фестивална ваканция на международния младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” 2015

Оценете
(1 глас)

Традиционният международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” стартира със своето второ, различно издание - ФЕСТИВАЛНА ВАКАНЦИЯ с "Жреци на музите" 2015.

От 2013 година предвид мащабността му и по-добрата организация Фестивалът се организира през година, а в годината между две издания се организира ФЕСТИВАЛНА ВАКАНЦИЯ - която представлява мини формат на фестивала и е адресирана основно към най-малките зрители.

Тази година арт форума е част от мащабния проект на Сдружение ТЕМП АРТ международен младежки пътуващ арт фестивал МОДЕРНИ ВРЕМЕНА - финансиран със средства на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2009-2014 по програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства”.

Над 250 участника и над 15 творчески формации от 3 държави – България, Англия и Норвегия ще участват тази година във формата. 8 града ще представят България на сцените по Южното Черноморие.Враца, Казанлък, Кнежа, Перник, Разград, Ямбол, София и Царево ще покажат своите дарби на различните изкуства представящи се в индивидуални концерти, рок маратон, джаз вечер и микс концерти на всички сцени.

Програмата няма да бъде с толкова голям брой концерти, но със сигурност характерния дух на жреците с много нови и прекрасни изненади ще остави своя отпечатък и тази година в края на лятото у всички участници.

Официалната церемония по откриването ще се състои с Микс концерт на 22 август в Царево от 20:30ч., в който изпълнители от различни жанрове ще забавляват публиката на откритата сцена. Фестивала ще открие кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.

        

За своите осем издания и една фестивална ваканция зад гърба си ММФИ “Жреци на музите” има много слънчеви спомени, незабравими вълнения, хъс и най-вече талант,  без който подобно културно събитие нямаше да оцелее. И да привлече все повече и повече участници.

Първият по рода си Младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” се проведе в Царево от 20 до 27 август 2006 г. и събра над 360 участници на възраст от 13 до 30 г. Талантливите младежи и невероятната публика, която те наистина заслужаваха, заедно съпреживяха красотата на изкуството във всички негови измерения -  театър, музика, изобразителното изкуство, фотография, фолклорното и естрадното пеене, танци и мода. Музите се вихриха на сцените  в Царево и Лозенец.

Във фестивала до сега са участвали групи от София, Враца, Варна, Пловдив, Благоевград, Бобов дол, Пазарджик, Смолян, Банкя, Кнежа, Козлодуй, Лом, Ямбол, Перник, и Царево. Специални гости са били младежи от България, Русия, Словения, Латвия, Франция, Норвегия, Северна Осетия, Кавказ, Украйна, Полша, Турция и Италия.

През 2008 г. статистиката на фестивала е повече от показателна – след селекция се включиха над 700 млади таланти от всички кътчета на България. Но за организаторитете по-важни от цифрите са вълненията, приятелството и радостта в очите на децата, които имат своето истинско морско приключение, намират нови приятели и разбира се, не спират да се забавляват. А те се забавляваха и радваха публиката в Царево, Синеморец, Ахтопол, Варвара и Лозенец. Навсякъде гости и жители на нашето Черноморие бурно аплодираха своите любимци.

От 2013 г. по решение на организационния комитет фестивалът се провежда през година, а в междинната година се организира фестивална ваканция.

Специални гости на Фестивала са били обичната от поколения българи естрадна певица Мими Иванова и композиторът Развигор Попов, Коцето Калки, музикантите от консорта за старинна музика “Кончерто антико”, със солист оперната певица Жанета Стегарева и много, много, много български рок и джаз групи.

Впечатлени от участниците и фестивала бяха не само стотиците зрители, но и медиите – не само от региона, а от цялата страна, които отделиха на страниците си и в ефир достойно място за отразяване на фестивалните дни. Това е доказателство за качеството на този арт-форум, за таланта на участниците и чудесната организация. Ако искате да видите широко отразяване на фестивала в медиите, просто напишете в интернет- търсачката Google “Жреци на музите”.

ПРОГРАМА:

22 август / събота /

20.30 – 23.00 ч. - Официална церемония по откриванетона ВТОРА ФЕСТИВАЛНА ВАКАНЦИЯ на ММФИ "ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ" 2015 - МИКС Концерт гр. Царево

23 август / неделя /

19.30-22.00 ч. – Детско шоу – концерт ВАКАНЦИЯ гр. Китен

                

24 август / понеделник/

21.00-22.00 ч. - Театрална вечер - Централен младежки театър,Улвърхамптън, Англия, представя "Женитба" по Н. В. Гогол. с. Лозенец

25 август / вторник/

19.30-22.00 ч. – Детско шоу – концерт ВАКАНЦИЯ гр.Приморско

      

26 август / сряда/

19.30-22.00 ч. – Детско шоу – концерт ВАКАНЦИЯ с. Лозенец

                          

27 август / четвъртък /

19.00-20.00 ч. – Детско шоу – концерт ВАКАНЦИЯ

21.00-22.00 ч. - Театрална вечер – Театър Ларвик, гр. Ларвик, Норвегия, представя „Просто Теодор“ – куклено шоу за малки и големи гр. Царево

 29 август / събота /

19.00-21.00 ч. – Закриване наВТОРА ФЕСТИВАЛНА ВАКАНЦИЯ на ММФИ "ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ" 2015 МИКС Концерт гр. Царево

           

Прочетена 4485 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево