×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Понеделник, 07 Март 2016 09:25

Тържествено честване на националния празник в община Царево

Оценете
(1 глас)

Тържественото честване на националния празник в община Царево зпочна от втори март сутринта в Общинския исторически музей, където децата от ОДЗ „ Ален Мак“ изнесоха празнична програма, посветена на Освобождението. Дечицата от група „Бърборино“ и „Пчеличка“ пяха песни и рецитираха стихове за героите , дали живота си за Свободата. След блестящите изпълнения учителките заведоха своите възпитаници пред паметника на Георги Кондолов , където децата поднесоха венец и цветя в памет на жертвите.

След изпълнението на децата от ОДЗ „ Ален Мак“ на стадиона в Царево бе проведено състезание по колоездене. Клуб „Тракиец, съвместно с Община Царево и СОУ „ Никола Йонков Вапцаров“ бяха организатори на осмото поред състезание по колоездене. В надпреварата се включиха момичета и момчета от I-ви до IV-ти клас. За всички участници в състезанието, наречно „ Освобождение“ имаше нагреди, финиширалите на I, II и III място в своята категория, получиха специални подаръци.

На 3-ти март от 10 часа започна тържествената церемония на площада в Цаево с изпълнение на дъховия оркестър. Заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя в памет на жертвите за свободата. След тържественото вдигане на бългаският трибагреник кметът на общината поздрави гражданите по повод 138 годишнината от Освобождеднието. За да бъде денят изпълнен с празнично настроение учениците от СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ иснесоха рецитал, а ансамбълът към НЧ „Георги Кондолов- 1914“ показа своят ноов репертуар.

Прочетена 4915 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево