×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 912
Понеделник, 29 Декември 2014 11:04

ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ЦАРЕВО

Оценете
(3 гласа)

 

Пенсионерски клубове се учредяват на териториален принцип в гр. Царево и  кметствата по населени места. Клубовете за пенсионерите и инвалидите се откриват, закриват или преместват с решение на Общинския съвет.

Пенсионерски клубове на територията на Община Царево има създадени в гр. Царево; гр. Ахтопол; с. Бродилово; с. Кости и в с. Варвара.

Клубовете са местна дейност, финансирана от Общинския бюджет за съответната година. Те имат за цел да съдействат за поддържане на социалните контакти и активното дълголетие на пенсионерите. Осъществяват социални, здравни и културни дейности и мероприятия: - срещи и социални контакти на клубните членове, организиране на срещи и консултации с представители на общински и държавни институции, организиране на посещения и помощ за самотно живеещи пенсионери и инвалиди, изнасяне на здравни беседи, честване на празници и рождени дни, организиране на художествена самодейност.

Клубовете в гр. Царево се разкриват при 50 желаещи пенсионери и инвалиди, а в гр. Ахтопол и с. Лозенец при минимум 25 желаещи. В останалите населени места се откриват, ако има минимум 20 пенсионери или инвалиди, желаещи да учредят такъв. 

Прочетена 4158 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево