Вторник, 27 Юли 2021 14:15

Отворено писмо относно статия във вестник "СЕГА" от 22.07.2021г. със заглавие: "Царево се сдоби с калпав план за развитие с анонимни автори"

Оценете
(1 глас)

Уважаеми дами и господа,

Обръщам се към Вас в качеството си на управител на предприятието „Продивелъп“ ЕООД, ангажирано в разработването на „План за интегрирано развитие на община Царево“, за периода 2021-2027 г.

От името на целия експертен екип, който работи по разработването на плана, бих искал да дам обективен, обоснован и аргументиран коментар в отговор на публикувана статия във вестник „Сега“ от 22.07.2021 г., със заглавие „Царево се сдоби с калпав план за развитие с анонимни автори“.

Уважаеми дами и господа, граждани, заинтересовани лица, общественици на община Царево. За съжаление отново ставаме свидетели на поредната „Калпава и лишена от съдържание“, статия на вестник “Сега”. Статия, включваща тенденциозни, популистки коментари, целящи да внушат липса на прозрачност и беззаконност в процеса по разработване на „План за интегрирано развитие на община Царево“.

„Планът за интегрирано развитие на община Царево“, се разработва съгласно „Методически указания за разработване и прилагане на Планове за интегрирано развитие на община“ (ПИРО) за периода 2021-2027 г., утвърдени от Министърът на регионалното развитие и благоустройството. Това от своя страна, ще рече, че когато се разработва стратегически документ от такъв вид, се следва предварително одобрена и регламентирана структура, целяща да постигне определени резултати.

За подготовката на ПИРО Царево, „Продивелъп“ ЕООД, привлече доказани експерти с многогодишен опит в разработването на стратегически документи на няколко йерархични нива.

Жалко е, че отново социалните мрежи се превръщат в арена на коментари. Жалко е, че похабената енергия на „авторите експерти“ на статията, не е насочена към изпращането на конструктивни предложения и коментари по надлежния ред, а за пореден път се използват фрази от контекста с цел насаждане на напрежение.

Процесът по изготвяне на „Планът за интегрирано развитие на община Царево“ е прозрачен и всеки гражданин има възможност да вземе участие в него. Основните принципи, които екипът на „Продивелъп“ ЕООД следва през целия процес по разработване на ПИРО Царево за периода 2021-2027 г., са – Прозрачност, Партньорство и сътрудничество и Публичност.

 

Моля да се запознаете с пълния текст на Писмото в отговор на статията на вестник „Сега“ в прикачения файл

 

С Уважение:

Яни Стефанов Димитров

 

 

Прочетена 2314 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево