×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Четвъртък, 30 Април 2015 12:13

38-мо заседание на Общински съвет - Царево

Оценете
(0 гласа)

На днешната сесия общинските съветници приеха единодушно Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Царево за 2016 год. и Годишен планза развитие на младежта в Община Царево за 2015 год. Ключовите приоритетни направления в годишния план за развитие на соц.услуги за 2016г. са извадени в съответствие с идентифицираните потребности на рисковите групи и необходимостта от спешна намеса за решаване на критичните социални проблеми за жителите на общината. Годишният план за развитие на младежта в Община Царево за 2015г. определя основните цели и приоритети на Община Царево в областта на младежките политики, дейностите и отговорните институции. Той се базира на потребностите на младите хора в общината и е в синхрон с приоритетите на европейската политика за младежта. Общинският план е насочен към младите хора от 15 до 29г., без разлика в техните образователни, социални, имуществени, политически и етнически убеждения. В него са заложени мерки и дейности, които обуславят успешното партньорство между всички сектори, свързани с живота на младите.

В друга точка от дневният ред се прие и Общинска програма за закрила на детето в Община Царево за 2015г.

С докладна записка от инж. Георги Лапчев - Кмет на Община Царево, относно: Допълване на Наредбата на определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Община Царево, касаещо определяне на цени на такси за входни билети при посещение на Информационен център „Пътят на нестинарството” с. Българи, Община Царево, общинските съветници приеха единодушно ценоразпис за входните такси за посещение в информационният център. За възрастни билета ще бъде 2лв., за непълнолетни 1лв., а за групово посещение цената ще бъде наполовина за вузрастни и непълнолетни.

Общинските съветници гласувахаи докладна записка от инж. Георги Лапчев-Кмет на Община Царево, относно: Изменение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи-общинска собственост (НРПУРИВОС), касаеща базисните наемни цени. Съветниците приеха базисна наемна цена на обект „Лятно кино” гр.Царево в размер на 2200лв. без ДДС за период на ползване от 01.06.-30.09.

В друга точка от дневният ред, общинските съветници гласуваха единодушно увеличаване на бюджетана СОУ „Никола Вапцаров“ – Царево за 2015 год. със сумата от 4500 лв. във връзка с поемане на част от разходите за обучение на ученици в космически център на НАСА в гр. Измир, Турция.

На сесията се приеха още Отчет за изпълнение на бюджета на Община Царево за 2014г., Отчети за дейността и получените и изразходвани субсидии през 2014г. на 5-те читалища на територията на Община Царево и Отчет за изпълнението на годишната програма за управление и разпореждане с общинско имущество, съгласно чл.6, ал.4 от НРПУРИВОС на Община Царево.

Общински съвет-Царево проведе днес 38-ото си заседание в залата на ОДК поради ремонта на НЧ”Г.Кондолов 1914”.

Прочетена 5090 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево