Friday, 05 July 2019 13:54

На 03.07.2019 г. Община Царево подписа договор за финансиране на проект „Подобраване на техническото обрудване в ДСП Царево и ДСП Ахтопол, Община Царево“. Средствата са осигурени от фонд „Социална закрила”.

Rate this item
(1 Vote)

На 03.07.2019 г. Община Царево подписа договор за финансиране на проект „Подобраване на техническото обрудване в ДСП Царево и ДСП Ахтопол, Община Царево“. Средствата са осигурени от фонд „Социална закрила”.

Проектът предвижда обновяване на старо и амортизирано кухненско оборудване в ДСП „Царево“ и ДСП „Ахтопол", Община Царево. Двете кухни обслужват потребителите на услугата Домашен социален патронаж от всички населени места в община Царево.

По проекта се предвижда подмяна на остарялото и амортизирано оборудване с ново:

-          в Домашен социален патронаж Царево - електрическа фурна, картофобелачка, 2 броя професионален подплотов хладилник, 2 броя професионален душ, професионален вертикален фризер, професионален котлон;;

-          в Домашен социален патронаж Ахтопол – 2 броя електрическа печка с фурна.

Старото оборудване не отговаря на нарастващите изисквания за ефективност, функционалност и безопасни условия на труд за персонала, често аварира като създава трудности при осъществяване на ежедневната работа и е сериозно предизвикателство за посрещане на постоянно нарастващата нужда от услугата в общината. Придобиване на заложеното по проекта оборудване ще доведе до оптимизация на работния процес, повишаване на енергийната ефективност, подобряване на работната среда и увеличаване на капацитета.

Проектът има социална насоченост и преки бенефициенти са 260 лица в пенсионна възраст, хора с увреждания и самотно живеещи възрастни хора, с постоянен адрес на територията на община Царево, ползватели на услугата на Домашен социален патронаж Царево и Ахтопол. Очакваните резултати от изпълнението на проекта са:

  • Оптимизация на работния процес;
  • Повишаване на енергийната ефективност;
  • Подобряване на работната среда;
  • Увеличаване на капацитета.

Продължителността на проекта е 4 месеца, общия бюджет 28 018,87 лева, като Общината участва с 10% съфинансиране, а 90% от средствата са безвъзмездна финансова помощ от фонд „Социална закрила”.

Read 3394 times
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево