×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 911
Wednesday, 04 March 2015 09:31

Община Царево отбеляза тържествено Националният празник 3 март

Rate this item
(1 Vote)

С кампания „Българското знаме във всеки дом”, духова музика,тържествен молебен и ритуал по издигане на Националния флаг на Република България, Царево отбеляза Националният празник 3 Март и 137 години от Освобождението на България. Непосредствено след това кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев произнесе слово и поздрави своите съграждани за празника.

По повод Националният празник, кмета на общината бе осигурил български национални знамена за жителите на Царево, желаещи да развеят трибагреника от своят дом.Отец Стоян отслужи тържествен молебен в памет на загиналите войни За Освобождението на България. С минута мълчание бяха почетени загиналите за свободата на България и в знак на признателност, с тържествен ритуал, се поднесоха венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов. В шествието се включиха жителите на града, общинската администрация, общински съветници и представители на различни институции.

След края на тържествения ритуал пред НЧ ”Г.Кондолов 1914” изпълнители от самодейните колективи в общината участваха в тържествен концерт посветен на 3 Март. Концертът бе замислен като размисъл и равносметка на най-великото в историята ни, довело до съдбовния момент - подписването на Санстефанския мирен договор. Прозвучаха песни и танци от мъжка и женска битова група при НЧ „Г.Кондолов”, детска фолклорна формация „Нестинарче”, група за градски песни към Пенсионерски клуб Царево, ученици от СОУ „Н.Й.Вапцаров”, както и новосформирания ансамбъл към НЧ „Г.Кондолов” с ръководител Дамян Дамянов.

Read 5333 times
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево